fredag, oktober 07, 2011

AntiLice


Jag fick för några veckor sedan möjlighet att buzza AntiLice via Buzzador. Inte det enklaste när inte en enda unge i närheten har löss! :D Vilket vi iofs är tacksamma för. Tänkte dock berätta lite här hur det funkar.

Det unika med AntiLice är att lösningen tränger in och torkar i lössens och äggens andningsvägar. Detta är viktigt eftersom lössen och äggen kan leva i en anaerob miljö(syrefri miljö) mellan 24-48 timmar. AntiLice dödar lössen genom kävning (mekanisk verkan). Dock skall håret luskammas under 3-4 dagar efter behandling. Detta för att bli av med både döda och ej livsdugliga löss och ägg.

Så här använder man AntiLice:

Steg 1: Applicering - 5 minuter
Använd AntiLice direkt i torrt hår.

  1. Kamma eller borsta håret .
  2. Skaka flaskan och ta av locket på applikatorn.
  3. Lägg en handduk på axlarna, böj huvudet så att håret faller framåt.
  4. Dränk in håret, speciellt i
  5. hårbotten vid nacken, bakom öronen samt vid hårfästet i pannan. Ta bort överflödig lösning om du får i ansiktet. Undvik stänk i ögonen.
  6. Om du har långt hår: sätt upp håret i en knut på huvudet och töm resten av lösningen så att den täcker allt hår.

Steg 2 – Massera - 5 minuter
Fördela lösningen jämt i hårbotten och massera därefter ordentligt.
Red ut håret med en borste och sätt upp det i en knut för natten.
För en effektiv behandling, skall lösningen sitta i under minst 8 timmar.
Skölj inte håret förrän efter 8 timmar eller på morgonen dagen efter.

Steg 3 – Dagen efter - 5 minuter
Tvätta håret med ett schampo och kamma det våta håret med den bifogade luskammen. Detta för att avlägsna döda löss och döda ägg. Behandlingen är nu klar och du smittar inte längre. En behandling räcker. Om du får en ny smitta, kan du använda AntiLice igen utan risk för utveckling av resistens och du uppnår samma goda effekt.

Jag tycker att det bästa med AntiLice är att man bara behöver göra en enda behandling om man fått löss. Dessutom är det ett skonsamt medel som inte skadar något annat än lössen. Om vi nu skulle få löss här hemma, vilket jag hoppas vi slipper så klart, så ska jag absolut testa AntiLice och då kommer det en rapport här om hur det funkade. :)

1 kommentar:

Eva sa...

Det går löss på förskolan här nu men ta i trä så har Dexter inte fått nåt än iaf *håller tummarna*