fredag, september 23, 2011

Supermumsiga skorpor till kaffet!

Här kommer receptet på skorporna jag doppar i kaffet, mumma!

100 gr hasselnötter
50 gr mandel
100 gr mörk choklad
150 gr smör
1,5 dl socker
1 dl honung
1 st ägg
1 msk vaniljsocker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver

*Hacka nötter, mandel och choklad.
*Rör smör, socker och honung smidigt.
*Blanda i ägget.

*Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
*Blanda i detta i smör/sockersmeten.
*Tillsätt nöt- och chokladhacket.

*Forma degen i 5-6 längder på 2 plåtar.
*Platta till dem lite.
*Grädda i 10-15 minuter på 200 grader (Håll koll på färgen!)
*Skär upp med vass kniv medan längderna fortfarande är varma.
*Låt svalna.

Supergoda! Vill du ha dem lite knastrigare så eftertorka dem på låg värme i ugnen tills du känner dig nöjd. :)

2 kommentarer:

Frida sa...

Oj vad gott det lät, får nog baka i helgen ;-)

FånFrida sa...

Det där lät verkligen gott. Nått annat än grahamsskorpor minsan :-)