onsdag, augusti 25, 2010

Höstvädret fortsätter. Igår blåste partytältet sönder i småbitar och alla blomkrukorna for omkring på altanen. Idag har Calle plockat ihop eländet och täckt över trädgårdsmöblerna med en presenning, så var det med den sommaren. ;)

Mira fortsätter trenden att sova hela förmiddagen, idag åt hon kl 8 och sedan sov hon till 11.30. Efter ny blöja och mat så håller hon sig vaken i närmare en timme, äter igen och sedan somnar hon. Fascinerande liten tjej det där.

Tristan har hittat sitt 1-års trots och beter sig allt vad han orkar. Han började redan innan Mira föddes och fortsätter med härliga utbrott och massa gnäll i perioder. Får han inte som han vill så illskriker han helt enkelt. Bara så där, tar i från tårna och vrålar. Ju mer man pratar med honom, desto argare blir han, så vi brukar sätta honom i hans rum och säga att han kan komma ut igen när han lugnat ner sig. Det brukar ta typ 2 sekunder så svansar han ut efter den som burit dit honom och så är han glad och trevlig igen. Tills nästa utbrott... He he.

Elliot verkar trivas bra i skolan här. Han var lite orolig i helgen, det är ju mycket nytt så klart, men efter att ha fått prata av sig med Calle så gick det bra igen. Han tycker det är roligt, men läskigt också. Inte så konstigt. Allt är ju nytt. Om det inte regnar så har han gått hem från skolan med kompisarna och sedan försvunnit iväg fort som attan och inte kommit hem förrän middagen. :) Nu har vi fått sätta gränsen vid att han ska vara hemma senast 18 på skoldagarna så han hinner äta och ta det lite lugnt innan han ska vara i säng vid 20. Han blir smått grinig om han sover för lite den där. ;) Nästa vecka är det dax att åka buss från pappa till skolan, ska bli intressant att se hur det går. Men det kommer säkert lösa sig alldeles utmärkt.

Calle forskar vidare i bildjungeln. Nissan Qashqai+2 ligger bra till hos herrn just nu. Idag har han tvättat och städat ur Opeln, fotat den och ska lägga ut den på Blocket. Vi får mer för den där än vad bilhandlarna vill byta in den för. Nu är Calle iväg och röntgar sin tå i Ulricehamn, Elliot leker hos Melwin, Mira och Tristan sover. Eftermiddagens projekt är att baka skorpor. De bakade mandelskorpor på Nyhetsmorgon igår och de såg så goda ut att jag måste testa. Mandelskorpor med hasselnötter och mörk choklad till kaffet kan ju inte vara fel. ;)

1 kommentar:

Lillasyster sa...

låter som lugnet har lagt sig och höstrutinerna dykt upp hos er, härligt <3