tisdag, mars 16, 2010

Sjukling-kille

Tristan har haft feber sen igår och är jätteförkyld. Snoret rinner och han har en enveten hosta. Idag på förmiddagen var han inte alls pigg, feber och andningen lät inte bra alls. Snabb, ytlig andning och inte vill han vare sig äta eller dricka. Ringde vårdcentralen vid 11 och de skickade mig vidare till Barn på SÄS. Fick berätta hur han mådde och de sa att jag skulle komma in med honom. De varnade dock för långa väntetider, mycket sjuka barn nu tydligen.

Kom till sjukhuset vid 12.20 och gick via caféet för att köpa ett par mackor, vatten, kaffe och frukt så vi skulle klara oss ett tag. Sedan åkte vi upp till Barn och fick sätta oss i väntrummet. Han precis äta upp min macka och dricka upp kaffet innan vi fick flytta ut i korridoren för de hade magsjukepatienter som de ville förvara i väntrummet så de inte smittade andra. Så vi fick en bänk i korridoren.

Tristan satt mest i knäet och somnade till och från men vaknade lika fort eftersom personalen sprang förbi stup i kvarten. Inte deras fel ju, de jobbar ju, men Tristan gav dem onda ögat. ;) Lagom tills han somnade till ordentligt efter ett par timmar så fick vi ett rum att vänta i. Läkaren kom och kikade på honom och beslutade att han behövde inhaleras. Så en sköterska kom och vi vägde (10,9 kg) honom och tog tempen (38,4 trots Alvedon) och sedan fick vi inhalera. Det var inte populärt, han illskrek hela tiden.

När vi var klara så somnade han av ren utmattning och vi fick vänta ca 20 min på läkaren som kom och lyssnade på honom. Hon var inte helt nöjd så vi fick vänta på en sköterska igen och inhalera en gång till. Det gick lite bättre andra gången men han var inte nöjd alls. Somnade direkt det var klart och efter en snabbkoll av läkaren fick vi åka hem igen. Han höll sig vaken nästan hela vägen hem, men somnade sista biten. Vaknade när vi stannade på gården men jag lade ner honom i hans säng när vi kom in och han sover än. Skönt! Det behöver han verkligen.

Börjar han låta illa i andningen igen så ska vi åka in sa läkaren. Är dock inte så orolig för det. Jag har ju själv trånga luftrör och Elliot hade samma som Tristan när han var liten, även om han vuxit ifrån det nu. Så det ligger väl i släkten. ;)

5 kommentarer:

Frida sa...

Stackarn, hoppas han kryar på sig snart!

Anonym sa...

ett tips, ring till viskan ifall du vill slippa långa väntetider.
dom tar emot barn under 1år

Maggan sa...

Stackars liten! Samma arv härifrån. Fick han medicin?

mamsen sa...

Dubbla arv stackars Tristan

Orsi sa...

Lille plutt, hoppas han snart frisknar till!