måndag, februari 08, 2010

Riktigt svar! Äntligen! Ha ha!


Uppenbarligen vet Göteborgs Stad hur man informerar medborgare. ;)

Skotta snö

Vintertid har du som fastighetsinnehavare ansvaret att sanda och skotta gång- bana/gångväg eller trottoar inom 10 meter från din tomtgräns.

Finns ingen gångbana/gångväg ansvarar du för 1,2 meter av gatan utanför tomtgränsen. Om någon trillar och slår sig här, så är det alltså du som bär ansvaret. Det är tråkigt för den som trillar, och tråkigt för dig - som fastighetsinnehavare kan du bli skadeståndsskyldig om det händer en olycka.

Tomtgräns

Detta är ditt ansvar

Gångbanor, gångvägar, trottoarer och trappor utmed och mellan fastigheter. När gångbana saknas och tomten eller fastigheten gränsar direkt mot gatan finns det särskilda regler – då ska 1,2 meters bredd från fastighetens tomtgräns räknas som gångbana. Om fastigheten inte ligger i direkt anslutning till gångbanan (det kan t ex finnas en gräsmatta eller plantering emellan) så har du ansvar för gångbana som ligger inom 10 meter från tomtens/fastighetens gräns.3 kommentarer:

Frida sa...

Haha detta ska jag visa för min sambo, då jag påstår att man ska hålla rent och så utanför toomten, men han påstår att det bara gäller om man har trotoar utanför.
Men jag har ju rätt!
Tack :-)

mamsen sa...

Oj, vad info du har skrivit idag. Hur ska du orka och hinna skotta allt detta eller gäller det inte i Dalsjöfors?
Postens svar gav ju inget nytt.
kram

Karin sa...

Jag har hört att det är upp till varje kommun att sätta upp sina egna regler så det är inte säkert att Göteborgs regler gäller hemma hos dig. Men självklart borde alla kommuner ha liknande information på sina hemsidor!

/Karin E