tisdag, december 22, 2009

Klantfirmor, fika och snöväder

Jaha, helt oväntat så har Högbergs klantat till installationen av pannan ännu mer, vilket gör att stackars Calle nu är inne på dag nummer två ute i garaget. Tydligen har vi en kombination av panna/brännare/skorsten som inte är som den ska. Tack för rekommendationen, Högbergs. Eldar vi med ved så blir det för varmt för skorstenen, vilket tydligen orsakat att ett hus brunnit i Svenljunga. Bara pellets alltså. För säkerhets skull så har sotaren Roger sagt att vi ska bygga ett schakt runt skorstenen av minarit-skivor, så inget antänds i garagetaket. Sedan har elektrikern som var här via Högbergs monterat en givare på fel håll, gissar Calle och Roger iaf, så att vatten inte puttas in i ack-tanken när det är varmt utan istället när det är kallt. Smart! Så på listan över företag vi inte rekommenderar i Borås-trakten ligger nu Gustaf E Bil och Högbergs Rör. Grattis till er båda.

Till roligare saker då. Jag och Tristan fick pga ovan beskrivna arbeta åka själva till Öppnis idag istället för att få med oss pappa. Fikade och bytte julklappar med Anna och Magnus. Tristan fick en fin svart Brio-bil som han genast smaskade på. Tack, tack! :)

Sara, Suss och Agaton har varit här och fikat med. Agaton skrämde livet ur en nyvaken Tristan men efter nån timme så promenerade han glatt fram till voffen och fick händerna tvättade av en mycket glad Agaton. :) Hundträning är aldrig fel. Sessan hade dock en helt annan åsikt om det besöket... He he!

Efter lite snö-fixande till bloggen så ska jag nu göra nån mat. Äta bör man har jag hört. Och det toksnöar ute! Massor kommer det. :) Fiiiint!!2 kommentarer:

Frida sa...

Våran lilla katt är döpt efter Gustav E bil, då han föddes i deras verkstad och lämnades av mamman... Får hoppas att han inte tagit skada av deras beteende ;-)

Eva sa...

Ni verkar har tur med bilfirmor & hantverkare...eller inte :)

Ha en mysig jul!

Kram