måndag, december 14, 2009

En julig luciahelg :)

Helgen har gått helt i julens tecken. I lördags gick vi på julmarknaden här i D-fors och köpte oss en julgran och en kärve. Några hyacinter fick vi med oss oxå. Sedan var det hem en snabbis och sedan ner till stan för att kika på när Eagle Riders MC åkte luciatåg genom stan och samlade in pengar till Barncancerfonden. Pappa Johan är ju med och åker där. Sedan julhandlade vi lite. På kvällen hämtade jag Systeryster på kåren och tog med henne hem för hon ville vara med och fira luciamorgon på söndagen.

På söndag var vi uppe innan 7 och fixade kaffe, lussebullar och pepparkakor och tände ljus överallt. Lagom till lucia började på TV så väckte vi Elliot och Calle som kom upp och kikade med oss. Efter ett tag vaknade Tristan och jag fick på honom hemliga pepparkaks-dräkten som vi köpte i veckan. Sedan fick pappa en pepparkaka i present. ;) På söndag kväll var det glögg hemma hos June och Helen. Det var attans trevligt med flera olika glöggsorter, goda skinkmackor och roliga överraskningar. :) Duracell, Reine, Bella, Gotland, Magnus och Pernilla var där med. Och alla barnen då förstås. :) Franken dök in han med.

En mysig helg då snön kom, och faktiskt ligger kvar fortfarande :)
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Pappa och hans glada pepparkaka. Liiite trött moster i bakgrunden.

Bustomten Elliot :)

Tristan träffar julgranen för första gången. Spännande!

Glad skit i vagnen på Knalleland på lördagen.


Elliot & Melvin på Johans motorcykel.

Jag & Elliot hittade lite smågranar ute. ;) Han fick en egen till sitt rum. Dom fina hyacinterna i glas från Dalsjöfors Trädgård. 2 för 100 kr, som hittat.

Årets julgran. Vi saknar lite glitter, men det ska kompletteras. ;)

2 kommentarer:

lillasyster sa...

haha ja ser helt förstörd ut !

mamsen sa...

Mysig lucia jag har inte sett en enda lucia i år. glömde att det fanns på tv. Julgran - vill också sätta in vår snart men vi kanske måste köpa en först
kram