onsdag, april 22, 2009

Skrutten vecka 38

Nu närmar det sig verkligen slutet... eller början kanske man ska säga ;) För även om graviditeten tar slut så är det ju början på ett nytt liv. Spännande. Har idag gått 37 fulla veckor och är alltså i vecka 38. Ska till BM idag kl 14, men fram tills dess kan ni se vad som händer med Skrutten i magen.

Vecka 38: 22 apr - 28 apr 2009
Mamma: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.


Skrutten: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång. Nu kan bebisen öka i vikt med nära 30 gram per dag. Barnet väger ungefär 3,2 kg och är ca 48-49 cm.

Inga kommentarer: