onsdag, april 08, 2009

Besök hos BM och Skrutt-update v 36.

Barnmorskan idag igen.
Bebis hjärtslag: 140/min
SF-mått: 34 cm (+2 cm)
Min vikt: 76 kg (+4 kg, +15 totalt)
Mitt blodtryck: 110/70
HB: 120 (bäst hittills trots att jag slarvat med järntabletterna)
Blodsocker: 5, 0

Fick remiss upp till lab på sjukhuset för att ta mitt APTT prov, tydligen kan man inte ta det på MVC för det måste behandlas så snabbt så det blir förstört om dom ska skicka det. Så jag får åka dit och ta det imorgon. Fick info om förlossningsdepressioner och om RS-viruset som just nu går. Inga snörvliga pappor och syskon får besöka BB som det ser ut nu.

Vecka 36: 8 apr - 14 apr 2009
Mamma: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.


Skrutten: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Inga kommentarer: