onsdag, januari 02, 2008

Så var det 2008...

Jaha, nu har ännu ett år passerat. Kan inte förstå hur det kan gå så otroligt fort. Känns som om det var häromveckan som vi hade semester på landet och inte mycket längre sedan vi firade nyår här förra året. Ska det verkligen gå så här fort så känns det som att det är dax att sätta ordentlig fart med saker och ting, annars kanske man blinkar till och helt plötsligt är man 50. Oj, oj, oj...

Nyårsafton firades hemma hos Catten och June. Det startade som en parmiddag för 6 personer men ett par dagar innan festen så var vi 11 vuxna och 2 barn på gästlistan! Så kan det gå! ;) Catten hade förberett en massa god mat. Vi fick het morotssoppa till förrätt serverad tillsammans med en Pale Ale. Det var mumsigt! Sedan var det ut i köket och fixa köttet till varmrätten. Efter att ha kallat in köttstekarakuten (läs Calle) så fick vi stekt 2, 5 kg lamminnerfilé som sedan serverades med potatisgratäng, sallad och tzatziki. Det var inte dumt det! Har aldrig ätit lamm förut så det var premiär. Tyckte inte alls att det smakade kofta, som många säger. Hur gott som helst! Till efterrätt serverades ananaspaj med grädde el glass till. Inte dumt det heller, trots att de flesta vid det här laget var tokmätta. Suverän middag!

Elliot hade en något annorlunda meny. Han åt knäckemacka med kaviar till förrätt, potatisgratäng med ytterst lite lamm till varmrätt och sega godisar och fudge till efterrätt. He he. Men han verkade inte lida för det kan man lugnt säga. Han och Lowe höll igång ordentligt hela kvällen så någon form av energi måste det ha varit i det dom åt. ;)

Idag var första dagen tillbaka på jobbet efter att ha varit ledig sedan fredagen innan jul. Man kan ju lugnt säga att det tog emot när klockan ringde 5:30 i morse. Men, men, det var ju bara till att masa sig upp och släpa sig till jobbet. Skönt att ändå få starta jobbåret med en tidig dag, det kändes inte riktigt lika jobbigt som att ha en sen dag. Vi har inte haft så många barn heller, både barn och stora delar av personalen är fortfarande lediga så det var ganska lugnt. Var ute i snön på gården på förmiddagen och det var helt ok. Det är en av de bra sakerna med jobbet, att man kommer ut i åtminstonde ett par timmar varje dag. Man vänjer sig ganska fort vid det och sedan saknar man det om man är hemma och inte kommer ut lika rutinmässigt.

Nu är det bara drygt 4 månader tills mitt lilla monster fyller 6 år. Har svårt att fatta det... 6 år!! Det är ju jättegammalt! Han börjar i skolan till hösten! Tänk att ha blivit så stor... Svårt att tro, han föddes ju typ nyss ;) Det blir ett omvälvande år för Ellioten det här. :) (och för hans mamma som fortfarande tycker att han är liten, hehe)

2 kommentarer:

mamsen sa...

Hej!
Alltid lika roligt att läsa på din blogg. Kan du ordna receptet på morotssoppan den verkade spännande. Du ska veta att åren bara går fortare ju äldre man blir, förresten så är det helt ok att vara över 50.
Kram

lillasyster sa...

börjar man inte skolan när man e 7? eller va de bara när vi va små??;) han kanske ska börja nollan? jaja what ever... sjukt va tiden går fort! kommer ihåg när ja såg honom första gången på bänken i sin babysitter på pilbågsvägen :) oj oj nästan lite för nostalgiskt för gamla moster ... hehe o vem kunde föresten ana då att du skulle bo i en tvåa me calle i borås o jag vara brevbärare på gotland?! livet tar sina mysteriska vägar ibland ;)