måndag, oktober 22, 2007

Så jobbar vi igen...

Då var det måndag igen... Förvånande nog så var det otroligt lugnt idag. Många lediga barn och några sjuka. Tänk om barngrupperna alltid var så här små, vad mycket bättre det skulle vara för barnen. De pedagogiska möjligheterna skulle öka något otroligt om man inte hade mer än 12-13 barn i varje grupp och man skulle ha en ärlig chans att uppfylla strävansmålen i läroplanen. Det vore ett drömscenario.

Har börjat hugga tag i sluttampen av mina studier med. Har en och en halv uppgift kvar att göra och ska ansöka om validering för min missade praktik. Efter 7 år som student vid Högskolan i Borås så ser jag nu ljuset i tunneln. ;) Lagom i tid för att Kommunals anställda mer eller mindre kommer i kapp vad det gäller lönen. Det gör ju att mina studielån känns otroligt berättigade.. NOT! Rätt surt att hamna på samma lön som de som inte utbildat sig och att få mindre pengar kvar i slutändan för att man har studielån att betala av.

Nog för att det fortfarande finns jobb att få för förskollärare, men man ska verkligen tänka två gånger för att verkligen vara säker på vad man ger sig in på när man börjar plugga och samlar på sig studielån. Man ska verkligen inte tro att bara för att ett yrke ger hög inkomst bara för att det kräver en akademisk utbildning. Som nybakad förskollärare så ska man nog snarare känna sig lurad. Upp med lönerna säger jag! Vi tar för fan hand om landets framtida ledare och engagerade samhällsmedborgare. Ska vi ha mindre lön än de som utvecklar vår teknik eller bygger våra vägar? Är människan snart så oviktig att man inte behöver betala de som fostrar barnen på dagtid? Ibland undrar man ju hur världens politiker är funtade...

Så till något som muntrar upp mig... Gårdagens mumsiga kvällssnack... :)

Svampmacka av nyplockade gula kantareller! Mums!

1 kommentar:

mamsen sa...

Hej gumman, du har alldeles rätt. Visst ska det löna sig med utbildning och studielån. Undrar när våra politiker fattar att personal i förskola och skola sliter häcken av sig. Stora barngrupper, neddragningar på personalsidan, barn i behov av särskilt stöd utan att resurser sätts in och samtidigt ska högre måluppfyllelse nås. Jag hävdar att det är på förskolan som grunden läggs till trygga barn. Trygga barn kan på ett bättre sätt tillgodogöra sig utbildningen, detta leder på sikt till att fler elever klarar skolan. Vi kanske ska satsa på politiken istället och höja våra löner rejält? Nej, nu är det fler åtgärdsprogram som ska skrivas.
Kram
Mamma