onsdag, oktober 31, 2007

Då kör vi då...

Här kommer då den utlovade sammanfattningen... :)

Fredag.
Led av fredagssjukan hela dagen och studsade hem vid 15-tiden. Hann inte vara hemma länge innan det var dax för proviantering. Calle stannade hemma, jag och Ludde tog bilen och fixade öl & pizza till oss alla. Hämtade upp Lisa och Rasmus på vägen hem, Lotta dök upp efteråt och senare även Rasmus kompis Daniel. Vi hade en trevlig förfest med mycket prat, skratt och bra musik och vi gick till Trägårn vid 22-tiden. Fortsatt pratande och öldrickande tills de släppte upp oss på övervåningen. Vi kunde sluta undra om Eric skulle spela med Governor Andy för vi hittade honom helt plötsligt på väg till baren. ;) När spelningen började så blev det tokattack av folk vid scenen. Efter lite mer ölkladd än nödvändigt så insåg jag att det var lika bra att flytta längre bak. Fatöl i glas borde vara förbjudna framför scenen såvida man inte kan garantera att den som håller i ölen kan balansera eländet så det inte hamnar på alla andra som försöker dansa och ha kul. Efter ett tag dök även Calle upp och var med och dansade lite. Han gick all in i sitt pokerspel och det gick inte som han ville.. ;) Måste dock säga att förra spelningen var bättre, även om den här inte var illa den heller. Kul hade vi i alla fall!

Lördag.
Hade en slapp och lugn dag i soffan. Framåt kvällen tog vi oss i kragen och åkte hem till Otto för att ta ett par öl och gick sedan vidare och spelade biljard i ett par timmar. När de stängde vid 24 gick vi vidare till Bishops för att ta en öl innan hemgång. Vi blev smått förvånade när det var kö ut på gatan och ingen blev insläppt av vakten. Vallfärd till vår favoritpub! Så där stod vi med långa näsor och fick gå upp till 1 rok och ta den sista ölen. Funkade iofs det med, men Bishops är det ingen som klår. :)

Söndag.
Slapp-dag igen. Åkte till Knalleland för att jaga en jacka till Calle. Hittade 3 kuddar till soffan, sen kom sambon på att IFK skulle spela fotboll så det vara bara att slänga sig hem fort som attan! När vi kom hem så hade vi ju inte ens kanalen som matchen gick på, så vi följde den på aftonbladet.se istället. Mycket spännande när bara ser blå och röda prickar som jagar en vit som ibland verkar studsa ur bild lite väl mycket. He he... Men det var ju bättre än inget i alla fall. Grattis IFK förresten! Snygg seger... tror jag.. ;)

Måndag.
Kompetensutveckling på jobbet, mångfaldsdag i Boråshallen. 1200 pedagoger från hela Borås satt bänkade och fick sina fördomar och tankesätt ställda på högkant under en hel dag av engagerade talare. Mycket inspirerande! Mycket skratt, men otroligt mycket allvar bakom. Bilderna är lite så där, men det får ni stå ut med. :)


Claes Schmidt/Sara Lund talade om sitt liv som transvestit och vad som anses normalt i vårt samhälle. Mycket intressant och med skön humor! http://www.saralund.se


Özz Nüjen bidrog med brutal humor när han talade om mångfald och allas lika värde. En av mina favoritkomiker. Fick en pratstund med honom på väg från lunchen. Trevlig kille!


Thomas Fogdö avslutade dagen med att prata om hur hans liv förändrades när han bröt ryggen för 12 år sedan. Det handlade om att hitta nya sätt att tänka på för att överkomma de hinder som skapades genom olyckan. Mycket inspirerande!!

Även Zeid Andersson talade under dagen och det handlade om skillnader på kvinnor och män. Även denna del var full med humor och allvar i en härlig blandning. Så om man ska sätta ihop en inspirerande mångfaldsdag så var det här ett bra recept för detta. Jag gillade det verkligen och man fick återigen uppmärksamma de omedvetna fördomar som alla trots allt bär på. För att citera: "Den farligaste fördomen är den att man inte har några fördomar".

Så det var den helgen och måndagen. :) Livet är ett äventyr, även när det känns som att man inte gör något alls... :) Avslutar med en extra bild på Özz, för Johannas skull... ;)


Enjoy! :)

3 kommentarer:

lillasyster sa...

satan är det alla-pedagogers-utbildningstid nu lr? mor va ju oxå på nått utbildande idag :)

mamsen sa...

Hej!
Jag går ju en mångfaldsutbildning den här terminen. Hade inte en aning om att mångfald är så mycket, jag var inriktad på att det skulle handla om personer med annan kulturell bakgrund men det var det inte.Skulle varit med på er utbildningsdag för den verkade vara trevlig. Själv har jag suttit och lyssnat på sekretess hela dagen, den föreläsaren var faktiskt väldigt bra. Inte för att jag vet om begreppen klarnat för ämnet är inte lätt, mycket tolkningar av lagar. Nu har jag i alla fall fått en del att tänka på. Ha det så bra! Kram mamma

lillasyster sa...

min lärare skriver komplitera så de e väll så de heter på etnologiska ;)