tisdag, oktober 09, 2007

30-årsfesten rockade stenhårt! :)

Nu har jag väl hämtat mig lagom för att kunna sätta mig och sammanfatta lördagens ofattbart trevliga partaj i goda vänners lag. :) Förberedelserna pågick ett tag innan men drogs igång på allvar på fredagen när jag och Calle storshoppade oss igenom ICA på jakt efter tillräckligt med grönsaker, bröd och inte minst frusna kycklingar. Vis av den senaste tidens avstämningar i självscanningskassan så packade vi inte ner något, eftersom det e tokjobbigt att packa upp allt för avstämningen som verkar blivit mer regel än undantag. Naturligtvis fick vi ingen avstämning den här gången, så vi fick packa allt stående i kassan. Smidigt! Vi kom därifrån med dryga 15 kilo kyckling i alla fall. :)

Kl 8 på lördag morgon så drog Calle igång ugnen och började steka fyllda kycklingar för allt vad tygen höll. Jag fick spendera en ofantligt slapp dag med inte så mycket alls att göra och vid 15-tiden var vi inpackade i bilen för att frakta allt ner till kåren. En snabb burgare på Max och en tripp till ICA för att plocka upp bröd och sen ner för avlastning på kåren. På kåren ägnade jag mig åt att slå in borden i pappersdukar och fixa lite allmänt med hjälp av vännerna. Calle drog igång hacka-skära-verkstaden för att fixa alla grönsakerna. Tur att man jobbat på kåren förut så man vet var man ska leta efter skålar, burkar, skärbrädor och allt man kan behöva!

När klockan närmade sig 18 så kom mamsen och papsen åkande beväpnade med en bag-in-box vodka som räddade fördrinken och ett bonusflak öl från Tysklandsresan. Fick lite fina kläder i present med. :) Min egentliga present var redan avverkad eftersom jag fick ett bidrag till Greklandsresan i juni. Fick snabbt som attan slänga på mig min nyinköpta klänning och sminka till mig lite för nu började folk trilla in.

Så småningom hade de flesta anlänt och jag fick en massa fina presenter och många kramar från vänner jag träffar ofta och från vänner som jag ser alltför sällan. Det var verkligen jättekul att så många kunde komma, inte minst de som hade en bit att ta sig för att komma fram. I väntan på att alla skulle komma så satte Catten och Ludde upp den fina tipspromenaden och delade in gästerna i lag och sedan var de igång. Mamsen och papsen splittrades upp och petades in i lag, men hade nog i ärlighetens namn svårigheter med vissa av frågorna. He he...

Calle hade köket under kontroll hela kvällen och serverade ugnsstekt citronkyckling med matig sallad och olika sorters bröd, och ca 20 liter välkomstdrink. :) Det var kul att stå och iaktta hur han jobbade faktiskt. Missförstå mig inte nu, det var liksom inte själva arbetandet som var kul att se, utan HUR han hade koll på ALLT! Allt kom fram snabbt och snyggt och han var otroligt metodisk när han arbetade. Den killen borde driva en krog. :) Kan inte tacka nog för den insatsen, käre sambo. <3 Extra tack för presenten, en julshoppingresa till London i december, det ska bli så mysigt!

Efter maten drog vi de rätta svaren på tipspromenaden och 4 lag fick slå tärningarna om vem som skulle vinna för de hade stannat på lika poäng. Laget "Sexisterna" tog hem det hela efter att Ponnypojk slagit en säker dubbel-sexa. Grattis till fluff-strumporna! ;) Kvällen fortsatte med full fart på dansgolvet och många skratt och kramar, helt underbart! Folk började droppa av framåt småtimmarna och vi började städa och diska upp disken. Fick tag på en taxi och snubblade innanför dörren hemma närmare kl 6 på söndag morgon. Sååå trött, men sååå lycklig!

Så tack alla ni som kom och firade med mig! Tack för alla fyndiga och fina presenter! Tack alla som hörde av sig och grattade även om ni inte kunde komma på festen! Störst tack för att ni finns i mitt liv och delade min födelsedag med mig, ni är underbara! Vad skulle jag göra utan er?
Koncentration e viktigt när man häller upp punsch!


En någorlunda normal bild från festen. ;) Catten lade mest upp bilder där jag såg störd ut ;P Fossing herself och Johan(na).

2 kommentarer:

mamsen sa...

Hej "tant"
tack för en trevlig kväll även om vi åkte tidigt från festen. En eloge till kocken.
Kram på er.
mamma

Anonym sa...

Grattis i efterskott! :D
Lät som en riktig toppenfest! =)

Kramar
Tinna (a.k.a Frusen) ;P