onsdag, juli 04, 2007

Inspirerad av systers blogg att se vem jag är via mitt stjärntecken.(23september-22oktober)

allas vänDu som är Våg styrs av planeten Venus, kärlekens och skönhetens symbol. Du älskar kärleken för dess egen skull. Men inte den som är av det heta passionerade slaget, utan den vänliga, ömsinta kärleken. Tvåsamhet är viktig för dig, det är genom den andra du finner ditt eget jag och styrka att leva vidare.

Den som är född i Vågen är specialist på att umgås med andra människor. Hennes vapen är takt, diplomati och finkänslighet. Hon skulle aldrig gräla eller höja rösten, utom när hon skrattar förstås - och det gör hon gärna och ofta. Hon är en utpräglad festmänniska och älskar att göra nya bekantskaper. Mycket därför att de skänker henne den kunskap och erfarenhet av livet hon så ivrigt söker efter. När hon inte finner den i böcker, på bio eller teater.

Du som är Våg har verkligen tummen mitt i handen, är helt ointresserad av praktiska ting. Det plus att du är ovanligt vacker och kontaktsökande gör dig ovanligt tilldragande för det motsatta könet. Vem är det som alltid får hjälp med att bära resväskorna på järnvägsstation? Vem behöver aldrig bekymra sig om att sätta i en propp? Eller behöver inte bry sig om ett motorstopp? Du kan gissa själv. Männen står där och riktigt lurpassar på att något ska hända.

Men det är bara innan du gifter dig som du besvarar alla dessa flirter. När du väl lovat någon evig trohet så bryter du inte det löftet i första taget. Du håller på konventionen.

Många människor kanske tycker att du är en gnutta velig och har så svårt att bestämma dig. Men det bottnar inte i obeslutsamhet. Det har att göra med att du söker harmoni och balans i allt. Du väger noga alla för och nackdelar - i det oändliga. När väl beslutet är fattat kanske det är för sent, om inte är det förmodligen ett ovanligt vettigt beslut.
YRKESVAL

Du som är född i detta tecken är specialist på att skapa fred mellan stridiga viljor. Som jurist, diplomat eller medlare har du därför en given karriär.
Men du har även ett utpräglat sinne för skönhet och harmoni. Dominerar den sidan hos dig bör du kanske pröva något yrke som har med mode eller skönhet att göra.


Vågens negativa sidor


Visserligen har Vågen fruktansvärt svårt för att bestämma sig om hon ska gilla eller ogilla någon. Det skapar en stor osäkerhet hos hennes eventuella fiender. Men har hon väl beslutat sig för att ta upp striden så gör hon det på ett utsökt raffinerat sätt. Hon överför den på andra. Genom att först ställa sig in och skaffa sig förtroende hos en person och sedan hos dennes fiende så hoppas hon att dessa två ska börja strida om hennes gunst.

I sina värsta stunder är Vågen fruktansvärt lat, saknar handlingskraft och har ingen lust att arbeta. Ändå har hon förmågan att slösa med pengar som ingen annan.

Hon har svårt att tåla den målmedvetna och beslutsamma Stenbocken, som hon ofta försöker få på fall genom en övertygande argumentering. Hon hatar dessutom Kräftan som är hennes konkurrent om en beundrares gunst.

Men medan Vågen ägnar sig åt ytliga relationer så tycks Kräftan få ut mycket mer av gemenskapen med det motsatta könet.


Försonande drag:
Hon är trevlig att umgås med.

Med kyssäkta läppstift...

... plutar Vågkvinnan mot den man som är vackrast, mest välklädd och doftar av exklusiv herrparfym. Vågen hyllar nämligen skönhet och renhet som det största av allt och skulle aldrig drömma om att kyssas på någon sjabbig bakgata. Nej, det bör i stället ske under månskenet vid en strandpromenad eller under en sänghimmel i en lyxsvit.

Ju mer man smickrar henne, desto ömmare och varmare blir hennes kyss. Vid uteblivet smicker drar hon sig tillbaka och tvivlar på sina egna känslor och förmågan att älska. Du som är Våg ger lika mycket av dig själv i kärlek som du tar emot. Ömsesidighet skapar lugn och harmoni i ditt förhållande. Du är ingenting för heta passioner. Din kärlek är lågmäld, mjuk och varm.

Det finns inga vassa kanter hos dig och du kan konsten att linda din älskade runt ditt lillfinger utan att egentligen dra några fördelar av det. Annat än att din partner älskar dig.

Försök skilja mellan äkta komplimanger och inställsamt smicker innan du ger dig in i ett förhållande.

FRITIDEN

Vågar är mycket sociala och vill helst tillbringa fritiden tillsammans med andra. I stället för att göra saker på egen hand bjuder du gärna med en vän. Konstutställningar, bio, nattklubbar och konserter är dina favoritnöjen. Du älskar att diskutera vad du har sett och gjort genom att koppla av över en middag tillsammans med dina vänner.

Många Vågar är mycket musikaliska, och förutom att du går på konserter kan det hända att du själv spelar något instrument. Du har sannolikt en stor skivsamling eftersom musik är ett bra sätt för dig att varva ner. Du föredrar harmoniska melodier som skapar en lugn stämning.

Vågen har en mjuk och lågmäld kreativitet som kan vara svår att uttrycka i ord. Du kanske sysslar med konst eller fotografi, och du lockas av att försöka fånga skönheten i en bild. När du har hittat något som du verkligen trivs med att göra studerar du det med största allvar och det kan utvecklas till en livslång hobby eller en yrkesverksamhet.

Vågen har en viss benägenhet att lata sig och kan periodvis ta paus helt och hållet från alla slags aktiviteter. Det hjälper dig att ladda batterierna, och det dröjer inte länge förrän du börjar ringa till dina vänner igen!

SPORT och TRÄNING

Du kan vara ganska lat när det gäller att träna regelbundet, och vad du än gör för att hålla dig i form måste det vara roligt för att behålla ditt intresse. Vågar ogillar obehag och är inte gjorda för stenhårda, plågsamma träningsprogram.

Att promenera, simma och dansa är aktiviteter som Vågen gillar, och det blir ännu roligare om du utövar dem tillsammans med vänner. Många Vågar lär sig tai chi eftersom de har en intuitiv förståelse för begreppet yin och yang med dess betoning av fysisk och mental balans. Eftrsom du gärna vill se bra ut kanske du blir medlem i ett gym - du tycker om att skämma bort dig själv och din fåfänga är en stark drivkraft för att hålla dig i form.


HÄLSOTIPS

Vågar håller sig friska förutsatt att de ser till att kroppen är i balans. Men du kan ha svårt att motstå alla slags utsvävningar. Fet och kaloririk mat och alltför många sena nätter betyder att du lätt blir nedgången, och om du inte vidtar några åtgärder kan det resultera i sjukdom. Var snäll mot din kropp så kommer de flesta småkrämpor att gå över av sig själva.

Levern och njurarna förknippas med Vågens tecken. Din känsliga kropp kan ganska lätt bli överbelastad. När det händer kan dessa livsviktiga organ inte alltid fungera normalt, och det kan ansamlas gifter i kroppen som leder till huvudvärk och kronisk trötthet. De flesta av dessa symtom lindras om du vilar och äter lätt mat som inte belastar matsmältningssystemet. Drick mycket vatten! Se till att sköta om dig ordentligt vid minsta virus eller infektionssjukdom, eftersom det alltid frestar på njurarna. När krafterna återvänder mår du bra av måttliga mängder fysisk rörelse.

Eftersom vissa Vågar har en långsam matsmältning är det mycket med återhållsamma kostvanor. Om du blir sjuk kan en vacker miljö hjälpa dig att må bättre, och massor av uppmärksamhet från dina vänner hjälper dig garanterat att tillfriskna - att leva isolerat kan göra dig mer mottaglig för sjukdomar. Mycket frisk luft och vila är ett måste för dig och gymnastisera lagom, gärna i grupp!

En annan öm punkt är håret. Det är mycket vackert men också känsligt för om du inte mår bra.

Kärleksrelation


De romantiska och charmerande Vågarna är så förtjusta i själva förälskelsen att de ibland rusar rakt in i en relation utan att tänka igenom saken ordentligt. När de väl hittar sin rätta partner får livet emellertid en ny mening och de ser allt i rosenrött. Även sedan den första romantiska glöden har falnat är Vågen alltid beredd att ge allt för att hålla kärleken levande.

VädurenVäduren Fulländad kombination
OxenOxen Då och då
TvillingarnaTvillingarna Toppen!
KräftanKräftan Osannolikt
LejonetLejonet Stor passion!
JungfrunJungfrun Alltför pragmatisk
VågenVågen Balanserad kärlek
SkorpionenSkorpionen För mycket!
SkyttenSkytten Ja!
StenbockenStenbocken Definitivt inte
VattumannenVattumannen Underbar själsfrände
FiskarnaFiskarna Tänkbart...


Vågens tecken symboliseras av en våg med två vågskålar. Du är känslig och eftertänksam och söker balans och harmoni överallt. Vågar behöver människor mer än något annat tecken och kan ibland tycka det är svårt att vara ensam - goda relationer med andra är nyckeln till din lycka och trygghet.Vänskapsrelation


Vågen vill helst ha nära och förtroliga vänskapsrelationer. De berättar gärna om sig själva och är bra på att få andra att slappna av och öppna sig. De har ofta ett aktivt umgängesliv och försöker undvika att vara ensamma för mycket. Vågar har en medfödd talang för vänskap och andra uppskattar deras förmåga att både ge och ta.

VädurenVäduren Bästa vänner
OxenOxen Båda älskar avkoppling
TvillingarnaTvillingarna Livlig men ombytlig
KräftanKräftan Lojal men känslig
LejonetLejonet Varaktig fullträff
JungfrunJungfrun Ibland
VågenVågen Oskiljaktiga
SkorpionenSkorpionen Svår...
SkyttenSkytten En riktig lustigkurre
StenbockenStenbocken Olika intressen
VattumannenVattumannen Avspänd vänskap
FiskarnaFiskarna Generös och medkännande
Info hämtad hos: Astro hos Astrid

Inga kommentarer: