torsdag, maj 31, 2007

Ibland är jobbet kanske mindre jobbigt.... ;)


Dagen har som ni kan se spenderats i ett inte helt otrevligt väder. ;) Samlade ihop mig å en massa kaffe redan vid kvart över 6 i morse för att släpa mig ner till tågstationen och möta upp våra 6-åringar för den årliga resan till Varberg. 12 barn och 4 fröknar intog en vagn och skrämde raskt bort alla övriga passagerare, dvs pendlare som ville sova på vägen till jobbet. ;) Ungarna åt tokfrukost på tåget, bara en utspilld drickyoghurt rann längs med mittgången.

Väl framme i Varberg promenerades det till kyrkan vid torget (titta fröken det e fossiler i golvet!!), vidare till fontänen på torget (nej, här badar vi inte) och sedan ett pit stop på Torggrillens toaletter. Därefter letade vi oss till lekplatsen vid fästningen där vi återigen åt, dvs mera kaffe till fröken. Sedan bar det av till fästningen där vi fotade utsikten (se ovan), knallade runt muséet och kikade på Bockstensmannen och andra skojsigheter. Halvdöda av värme och hunger klättrade vi uppför monstertrappan till toppen av fästningen och där intogs dagens lunch, 45 minuter senare än vanligt! Morriga magar fanns det gott om vid det laget. ;)

Vi tog oss ner från fästningen och gick ner till vattnet där glada ungar (och fröknar) fick av sig skor och strumpor och trampade runt i vattenbrynet och letade snäckor en stund (ja, man kan peta på de blå maneterna men inte de röda! nej, fröken vill inte känna på slem-maneten, hon har sett såna förut.) När fötterna var någorlunda torra och sandfria gav vi oss av mot sista anhalten för dagen, glasskiosken! Mycket uppskattat ;)

Väl på tåget var det en och annan som stensomnade omedelbums medans resterande busungar åt mera matsäck och fick en schysst sockertripp som gjorde att de inte bara höll sig vakna, utan sjöng oavbrutet hela vägen hem. :)

Fröken själv har ont i fötterna men har haft en suverän dag med underbart väder och roliga aktiviteter... Men nog är det tur att det är ett år tills nästa resa! :)

Inga kommentarer: